Skip to content Skip to footer
Visie

Fea & Vitae werken samen in Soof vrouw- en geboortezorg

Onze praktijk Vrouw- en Geboortezorg Soof is een samenwerking van verloskundigenpraktijk Fea en verloskundigenpraktijk Vitae.

Beide praktijken zijn bekende namen in Soest en omgeving. We bestaan al jaren. Zo ontstond Fea in 1999 en Vitae in 2008. Een goede naam, veel ervaring, continuïteit en stabiliteit is iets wat beide altijd hebben kunnen bieden.

Momenteel staat er veel druk op de zorg. Dat is voor jou als zwangere helaas ook te merken aan bijvoorbeeld volmeldingen in het ziekenhuis waar je graag heen wilde, maar ook de drukte in de kraamzorg waardoor je niet altijd alle uren kan krijgen die je misschien wel nodig hebt. Ook in de kinderopvang zijn er wachtlijsten. Dit is voor jou als zwangere best wat onzeker soms.

Tezamen met veranderingen in contracten met verzekeraars en het streven naar de beste zorg voor de zwangere in de wijk, dus dichtbij, heeft ons doen beslissen onze krachten te bundelen. Hier zijn wij enorm trots op! In onze beleving is samenwerken dé sleutel tot verbetering in de zorg en de zwangere en haar ongeboren kind op nummer één te kunnen plaatsen.

Samenwerking voor integrale vrouw- en geboortezorg

Door deze samenwerking kunnen wij de beste zorg blijven leveren, we zijn een groter en daarmee stabieler team. We gaan onze diensten uitbreiden en blijven zoals altijd innoveren en met liefde en passie klaarstaan voor de zwangeren en haar ongeboren kindje. Ons doel is optimale medische zorg en deskundigheid, betrokken begeleiding die op jouw situatie en wensen afgestemd is en persoonlijke tijd en aandacht voor jouw vragen. Wij bieden dit door een vast team van ervaren verloskundigen, echoscopie in eigen praktijk, en een team van 4 verloskundigen en een praktijkassistente waardoor de kleinschaligheid behouden blijft.

Vanuit onze professionele visie blijven wij ons inzetten voor de geboortezorg. Zo werken wij niet op ons eigen ‘eilandje’, maar kijken wij breder naar wat de regio nodig heeft. Wij vinden samenwerking belangrijk, met elkaar, met ketenpartners maar ook regionaal.

Van wijze vroedvrouw naar integrale vrouw- en geboortezorg

Wij zijn erg trots op ons mooie beroep en op onze praktijk. Aangezien wij meer bieden dan een ‘standaard’ verloskundigenpraktijk en onze diensten zich ook in de toekomst zullen blijven uitbreiden, hebben wij bewust gekozen voor de naam “Vrouw- en geboortezorg Soof”. Soof betekent levenswijsheid. Iets wat veelomvattend is in ons prachtige vak. Dagelijks hebben we te maken met nieuw leven. Wij hebben te maken met wijze vrouwen en wij zien levenswijsheid als een belangrijk goed in het geven van de beste zorg. De vroegere naam van een verloskundige was vroedvrouw, wat wijze vrouw betekent. Daarom vinden wij Soof een prachtige naam, passend bij wat wij voor ogen hebben bij onze praktijk.

Want het blijft een compliment dat mensen hun vertrouwen letterlijk in onze handen leggen voor hun kostbaarste geschenk. Dat wij het wonder van nieuw leven elke dag weer mogen ervaren, wordt nooit gewoon.

In onze dynamische en kleinschalige praktijk leveren wij zorg vanuit een professionele visie. Dit houdt in dat wij ons voor iedereen inzetten en dat iedereen dezelfde zorg krijgt, namelijk de zorg die nodig is voor een goed verlopende zwangerschap. Wij maken alle medische echo’s en alle pretecho’s zelf en vinden het belangrijk dat je op die momenten een vertrouwd gezicht ziet. Ook vinden wij het belangrijk dat je je vertrouwd voelt, en veilig, dat er ruimte is voor jouw idee over zwanger zijn en bevallen. Ons doel is een gezonde moeder en kind, en jij die met een tevreden en trots gevoel kan terug kijken op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, via integrale vrouw- en geboortezorg.

In het mooie pand van Lijf en Visie, centraal gelegen in Soest, hebben wij onze spreekkamer. Onze kamer is boven zodat je niet gezien wordt door een mogelijke bekende als je voor de eerste keer bij ons komt. Pak gerust een kopje koffie of thee als je binnenkomt! Daarnaast hebben wij een locatie op de Dalweg, hierdoor kan je altijd een afspraak maken op een locatie die jou het beste schikt. Ook hebben we een vestiging in Soesterberg, voor Huis ter Heide en Zeist om de hoek! Zowel in Soest als Soesterberg worden echo’s gemaakt.

Wij hebben een fijne samenwerking met diverse disciplines voor wat je nodig kan hebben tijdens de zwangerschap. Korte lijnen en goede zorg onder een dak. Zo zit de bekkenfysiotherapeut in de kamer naast ons en kan je laagdrempelig een afspraak bij haar maken. Ook kan je snel terecht bij een diëtiste. Verder wordt er Zwanger&Fit gegeven in de grote trainingszaal op locatie Koningsweg en kan je makkelijk bloed laten prikken op locatie Dalweg. 

Onze visie ondersteunt ook het hebben van een focus, doelgericht zorg leveren en prioriteiten stellen. Erg blij zijn we dan ook met onze praktijk assistente Mireille. Zij ondersteunt ons in de praktijkvoering en je kan haar aan de telefoon krijgen als je belt. Op deze manier hebben wij meer rust en minder (niet dringende) telefoontjes als we zorg geven aan jullie.

Wat wij belangrijk vinden in de verloskundige zorg, is de autonomie van de vrouw, de zelfbeschikking van de mens in het algemeen. Wij staan achter jouw keuzes en willen je graag begeleiden in het maken van die keuzes. Belangrijk vinden we wetenschappelijk onderzoek en het leveren van goede zorg, en bovenal ben jij degene waar het om draait en zullen wij alle zorg op maat leveren, van kinderwens tot anticonceptie, van zwangerschap tot miskraam of abortus, van bevalling tot kraamtijd: Integrale vrouw- en geboortezorg.

Wees welkom in onze verloskundigenpraktijk!

Praktijkadres

Koningsweg 4
3762 EC Soest

Spreekuur 035 601 07 93
Spoed 035 601 07 93 (optie 1)
Zorglocaties
Soest
Zorgplein Soest
Dalplein 61
3762 BN Soest
Soesterberg
Medisch Centrum Soesterberg
Buys Ballotlaan 6
3769 GM Soesterberg
Bereken je uitgerekende datum
Wanneer was de 1e dag van je laatste menstruatie?



Aantal dagen van je menstruatie cyclus



Je uitgerekende datum is:

Volg ons op

Verloskundigenpraktijk Soof © 2024. Alle rechten voorbehouden.