Skip to content Skip to footer

Bevalling

Best wel spannend, die bevalling! Sommige vrouwen zien er wat tegenop, sommige zien er wat meer naar uit. Alles is goed! Wij begeleiden jouw bevalling op een manier die bij jou past. Wil je veel coaching, of graag wat meer stilte of wat meer samen met je partner zijn? Waar wil je bevallen en in welke houding? Als een kameleon passen wij ons aan aan jullie behoeften, sfeer en wensen. Tegelijk houden wij de medische kant goed in de gaten. Wij begeleiden de ‘fysiologische’ bevallingen. Dat zijn de ‘normaal’ verlopende bevallingen, zonder medische indicatie.

Bevalplan

Wij vinden het belangrijk dat je bevalt op een manier die bij jou past. Waar voel je je goed bij? Wat heb je nodig om je te kunnen ontspannen? Wij staan open voor jouw wensen en horen deze dan ook graag. Je kan als je dat fijn vindt en bevalplan maken. Deze bespreken we dan graag met je op het spreekuur. In het derde trimester plannen we standaard voor iedereen een langere afspraak in om te horen hoe je tegen de bevalling aankijkt. Heb je daar eerder behoefte aan, laat dit dan vooral weten.

Waar bevallen?

Wij begeleiden zowel bevallingen thuis als in het ziekenhuis. De keus is (meestal) aan jou, het is belangrijk dat je bevalt waar jij je rustig, ontspannen en veilig voelt. Soms is er een medische indicatie en is het advies om in het ziekenhuis te bevallen.

Bevallen in het ziekenhuis kan in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht, het Diakonessenhuis in Utrecht en het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum. Als je een andere wens hebt, bespreek dit dan graag met ons!

Bevallen in een geboortecentrum kan in het het Geboortecentrum Amersfoort of in het Diakonessenhuis in Utrecht. Met beide geboortecentra hebben wij contracten.

Praktijkadres

Koningsweg 4
3762 EC Soest

Spreekuur 035 601 07 93
Spoed 035 601 07 93 (optie 1)
Zorglocaties
Soest
Zorgplein Soest
Dalplein 61
3762 BN Soest
Soesterberg
Medisch Centrum Soesterberg
Buys Ballotlaan 6
3769 GM Soesterberg
Bereken je uitgerekende datum
Wanneer was de 1e dag van je laatste menstruatie?Aantal dagen van je menstruatie cyclusJe uitgerekende datum is:

Volg ons op

Verloskundigenpraktijk Soof © 2024. Alle rechten voorbehouden.