Skip to content Skip to footer
Anticonceptie

Spiraal plaatsen of verwijderen

Wij hebben inmiddels een jarenlange ervaring in het plaatsen en verwijderen van meerdere soorten spiralen. Vanaf 10 weken na je bevalling kan een spiraaltje worden geplaatst. Ook als je niet bij ons bent bevallen of nog nooit bent bevallen, ben je welkom voor het laten zetten van een spiraal.

De afspraak duurt ongeveer 20 minuten en meteen na het plaatsen maken we een echo om te kijken of het spiraaltje goed zit.

Als je elders je spiraal hebt laten plaatsen en graag een echo wilt om te kijken of het goed zit, kost dat 35 euro. Dit wordt niet door de verzekering vergoed.

Koperspiraal zonder hormonen of Mirena of Kyleena hormoonspiraal

Er zijn twee soorten spiraaltjes: het koperspiraal en het hormoonspiraal. Als je niet-hormonale anticonceptie zoekt, kan je kiezen voor een T-vormige koperspiraal zonder hormonen, de T-Safe. Dit hormoonvrije koperspiraaltje biedt je 10 jaar bescherming tegen zwangerschap.

Een hormoonspiraal is een kunststof ankertje dat een kleine hoeveelheid van het hormoon progestageen afgeeft, alleen wel 10 tot 30 keer minder dan bij andere hormonale anticonceptiemethoden. Een hormoonspiraal kan je 5 jaar – Kyleena spiraal – tot 8 jaar – Mirena spiraal – beschermen tegen zwangerschap.

Graag helpen we je te kijken welke soort spiraal goed bij jou zou kunnen passen. Neem gerust contact op als je meer informatie wilt.

De kosten voor het plaatsen van het spiraaltje worden door de verzekeraars vergoed. Soms gaat het van je eigen risico af. Daarnaast zijn er de kosten van de spiraal zelf. Het hangt af van je verzekering of deze wordt vergoed.

Praktijkadres

Koningsweg 4
3762 EC Soest

Spreekuur 035 601 07 93
Spoed 035 601 07 93 (optie 1)
Zorglocaties
Soest
Zorgplein Soest
Dalplein 61
3762 BN Soest
Soesterberg
Medisch Centrum Soesterberg
Buys Ballotlaan 6
3769 GM Soesterberg
Bereken je uitgerekende datum
Wanneer was de 1e dag van je laatste menstruatie?Aantal dagen van je menstruatie cyclusJe uitgerekende datum is:

Volg ons op

Verloskundigenpraktijk Soof © 2024. Alle rechten voorbehouden.