Skip to content Skip to footer

Zwanger do’s en dont’s

 

Eten tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Maar je mag niet alles meer zomaar eten. Wat mag nu wel en niet? Op de site van het voedingscentrum kan je er alles over vinden. Ook is er de Zwangerhap (app) van het voedingscentrum waar je precies kan vinden wat wel en niet verstandig is.

Vitamines

Wij adviseren je om foliumzuur te slikken al voordat je zwanger bent en anders zo snel mogelijk als je weet dat je zwanger bent. Ook is het advies om 10 mg vitamine D te slikken. Als je extra aanvulling wilt van vitaminen kan je multivitamines gebruiken voor zwangeren. Wij hebben een samenwerking met vitamines.com. Hier kan je alles bestellen wat je nodig hebt als je zwanger bent, van foliumzuur voor de zwangerschap tot vitamines voor je kindje na de zwangerschap. Met code Soof krijg je altijd 15% korting op het gehele assortiment (dus ook niet zwangerschapsgerelateerd). Er is een leuke zwangerschapsbox samengesteld, hierin zit alles wat je nodig hebt als je zwanger bent qua supplementen.

En heb je last van kuitkrampen, dan kan een voetenbad met Magnesiumvlokken goed helpen, de opname via de huid werkt snel en doelmatig. Ook kan je IJzerbisglycinaat kopen als blijkt dat je ijzer te laag is (deze bepalen we in ieder geval twee keer in je zwangerschap).

En heb je behoefte aan persoonlijk advies, dan kan je deze kosteloos krijgen via Vitamines.com. Er wordt dan binnen het team van oa een arts en een orthomeluculair therapeut een advies voor jou besproken. Bijvoorbeeld bij aanhoudende moeheid of andere klachten die je kunt ervaren in je zwangerschap.

Bewegingen voelen van de baby

Rond de 20 weken (soms iets eerder, soms iets later) kan je bewegingen gaan voelen van de baby. Hier lees je wat normaal is qua hoeveelheid kindsbewegingen, wanneer je zeker aan de bel moet trekken bij ons en waar je op mag letten wat betreft de bewegingen van je kindje. Bij zorgen, altijd bellen!

Praktijkadres

Koningsweg 4
3762 EC Soest

Spreekuur 035 601 07 93
Spoed 035 601 07 93 (optie 1)
Zorglocaties
Soest
Zorgplein Soest
Dalplein 61
3762 BN Soest
Soesterberg
Medisch Centrum Soesterberg
Buys Ballotlaan 6
3769 GM Soesterberg
Bereken je uitgerekende datum
Wanneer was de 1e dag van je laatste menstruatie?Aantal dagen van je menstruatie cyclusJe uitgerekende datum is:

Volg ons op

Verloskundigenpraktijk Soof © 2024. Alle rechten voorbehouden.